Лятното слънцестоене в четвъртък е сигнал за края на пролетта в

...
Лятното слънцестоене в четвъртък е сигнал за края на пролетта в
Коментари Харесай

Снимки показват лятното слънцестоене през 2024 г. в Стоунхендж

Лятното слънцестоене в четвъртък е сигнал за края на пролетта в Северното полукълбо и началото на чисто нов сезон, който дава обещание повече топлота и повече слънчева светлина. За да означи прехода към лятото на 2024 година, астрономическото събитие служи като един тип тържествено разкриване: на всички места над екватора ще бъде най-дългият ден в годината.

В Стоунхендж, праисторически монумент от солидни камъни който в този момент е обект на предпазено завещание в южна Англия, историците имат вяра, че античните хора са построили церемониална кръгла конструкция от големи камъни сарсен с съответно желание да почетат и отпразнуват слънцестоенето. 

Мистериозно повдигнат към 2500 година прочие н. е., Стоунхендж се счита за духовно или ритуално място от някакъв тип, макар че същинските аргументи, заради които хората са замислили концепцията да го построят и защо може да са го употребявали, към момента са незнайни. Камъните са издигнати и подробно подредени в интервала на късния неолит или каменната епоха - време, когат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР